Přednáška

Pokročilé nasazení a správa cloud-native prostředí pomoci GitOps nástrojů

17:15 - 17:40Místnost E104

Správa Kubernetes se může výrazně zkomplikovat, jakmile přejdete od jedné instance ke správě cluster poolu. V naší prezentaci vám ukážeme, jak efektivně spravovat Kubernetes prostředí a zajistit jeho hladký provoz. Představíme, jak využít GitOps a automatizační nástroje, jako jsou Open Cluster Management, ArgoCD, Argo Workflows, Argo Events a Ansible, pro automatizovanou správu a aktualizaci jednotlivých částí produkčního prostředí ai aplikací, vše koordinovaně prostřednictvím git repozitáře. Pokud se chcete dozvědět o možnostech, jak s těmito pokročilými automatizačními nástroji pracovat a jak je možné spravovat produkční Kubernetes prostředí, je naše prezentace určena právě vám.

Přednášející

David Kornel

Principal Software Quality Engineer s více než desetiletou zkušeností v IT průmyslu. Specializuje se na testování Kubernetes operátorů v prostředí Kubernetes a OpenShift, přičemž využívá DevOps a GitOps praktiky. S bohatými zkušenostmi v automatizaci procesů a moderních technologiích přináší inovativní řešení, která zvyšují efektivitu a spolehlivost vývojových cyklů. Jeho odbornost v testování a nasazování Kubernetes technologií je klíčová pro optimalizaci softwarového vývoje v cloudových prostředích.

Jakub Stejskal

Principal Software Quality Engineer s velkým zájmem o DevOps, GitOps, a Kubernetes. V minulých letech si prošel postupně od testování operátorů na Kubernetes až k návrhu architektury pro simulaci day-2 operací, efektivnímu užívání CI/CD nástrojů a v neposlední řadě také monitorování běžících systémů na Kubernetes. Jedním z jeho zájmů je také projekt Strimzi, kde je Jakub jedním z maintainerů.