Setkání s absolventy na stáncích Partnerů během přestávky na občerstvení

19:00 - 19:30

S absolventy fakulty z Partnerských firem se můžete setkat také na stáncích Partnerů a prodiskutovat s nimi vše, co vás zajímá.

Absolventi

Adriana Blašková

Mavenir
Adriana už počas štúdia na FIT VUT začala pracovať v spoločnosti Mavenir, ktorá sa zaoberá vývojom telekomunikačného SW pre mobilných operátorov. Po absolvovaní vysokej školy sa stala členkou tímu, ktorý vyvíja komponenty (nie len) 5G siete. Rolu vývojárky momentálne rozšírila o ďalšiu pozíciu, kde sa zameriava na agilny rozvoj tímov a uplatňuje prvky projektového managementu.

Adriana Jurkechová

Red Hat Czech
Adriana je absolventkou bakalárskeho štúdia na FIT VUT a aktuálne pokračuje v naväzujúcom magisterskom programe. Popri štúdiu pracuje ako Supportability quality engineer v Red Hate, kam nastúpila pred 3 rokmi na pozíciu interna. Práve vďaka flexibilite internshipu sa mohla aj naďalej venovať škole a mimoškolským aktivitám. Teraz sa venuje najmä práci a na FIT VUT sa zaujíma o výskum kognitívneho a neurálneho inžinierstva.

Jakub Špaňhel

Innovatrics
Jakub absolvoval na FIT VUT v Brně, program Informační technologie (Bc., Ing., Ph.D.) a během svého studia se věnoval výzkumu zpracování obrazu a umělé inteligence s využitím obrazových dat. V současnosti Jakub kromě výzkumu pracuje také ve firmě Innovatrics, kde se věnuje vývoji systémů kontroli živosti jako prevence falšování identit uživatelů.

Jan Fiedor

Honeywell
Jan Fiedor má 14 let zkušeností v oblasti pokročilé analýzy software a posledních 6 let se navíc věnuje oblastem systémového inženýrství, specifikace požadavků a interoperability. Ve společnosti Honeywell působí v oddělení vývoje software zaměřeného na návrh a analýzu bezpečnostně-kritických systémů jako jsou komponenty do letadel s úzkými vazbami na oddělení výzkumu. Je zapojen do mezinárodních pracovních skupin pro standardizaci, archivaci, a interoperabilitu MBSE (model-based system engineering) dat vedených společnostmi AIRBUS a Boeing. Na FIT VUT působí jako externí výzkumný pracovník ve výzkumné skupině formální analýzy a verifikace VeriFIT, kde je zapojen do několika Evropských projektů a koordinuje spolupráci se společností Honeywell i dalšími partnery mimo Evropu jako jsou výzkumníci z amerických univerzit nebo NASA. Součástí jeho práce je sledovat trendy a pokroky ve výzkumu a pomáhat je aplikovat v praxi.

Jan Kočí

Y soft
Jan studoval kybernetickou bezpečnost na FIT VUT a nyní pracuje jako softwarový inženýr ve společnosti Y Soft. Jeho velkou vášní jsou bezpečnost, kryptografie a zpracování přirozeného jazyka (NLP). Ve volném čase je zapáleným, ale (podle svého zhodnocení) nepříliš talentovaným, kytaristou a fotbalistou
Jarda vyvíjí SW v C#/.NET od roku 2003. Po vystudování FITu na UPGM pracoval 10 let jako vývojář a architekt v oblasti distribuovaných interaktivních simulací pro výcvik ozbrojených složek (implementoval full mission simulátor BVP-2, rekonfigurovatelné virtuální simulátory a simulátory pro podporu výcviku složek Integrovaného Záchranného Systému). 9 let se věnoval vývoji a vedl týmy vyvíjející SW pro elektronové rastrovací mikroskopy, zaměřené zejména na průmysl (automobilový, železozpracující), ale také na aditivní (3D tisk) a nebo pro forenzní laboratoře (nalezení střelného prachu). Poslední rok vede týmy podobných nadšenců, zaměřené na automatizaci hledání vad v polovodičových součástkách (čipy, paměti) s využitím elektronových mikroskopů. Velmi rád zkouší nové věci a technologie, ve volném čase mentoruje a jak to jde tak sportuje.

Lukáš Sztefek

NXP Semiconductors
Lukáš Sztefek je Machine Learning Engineer v NXP Semiconductors. Vystudoval magisterský obor Inteligentní systémy na VUT v Brně. Než se připojil k NXP, pracoval jako Lead Android Engineer ve společnosti Futured.app, kde byl zodpovědný za vývoj Android aplikací pro největší hráče na Českém trhu ale i pro zahraniční klienty. V NXP se soustředí na usnadnění procesu nasazování hlubokých neuronových sití na embedded zařízení.

Marek Barvíř

Cadwork
Marek absolvoval FIT VUT v Brně v roce 2020. Po dokončení studia začal pracovat ve společnosti CadWork, kde se zpočátku věnoval modernizaci CAD softwaru realizovaného v C++ a připravoval přechod na nové renderingové API. Zanedlouho poté se stal členem vývojového BIM týmu, který se zaměřuje na vývoj softwaru pro kolaboraci ve stavebním průmyslu, umožňující propojení reálných staveb s virtuálními modely za pomoci GPS a totálních stanic pro geodézii. V tomto týmu se od začátku významně podílí na vývoji backendu v programovacím jazyce Rust a na vývoji nativních aplikací pro Windows a Android s využitím frameworků Tauri a Capacitor. V současné době působí jako team leader, a mezi jeho odpovědnosti patří zajištění stability, výkonu a vývoj nových funkcionalit

Michal Křen

Edhouse
Michal Křen je vedoucí uherskohradišťské pobočky firmy Edhouse, která dělá SW pro vědu a techniku. Kromě toho také vyvíjí servisu pro rychlé zpracované velkého množství dat ze specifického detektoru z elektronového mikroskopu. Je absolventem FIT VUT a během studia byl jeho nejoblíbenější předmět modelování a simulace.

Radek Štourač

Kinalisoft
Radek je absolventem FIT VUT Brno a spoluzakladatelem společnosti KINALI. Od založení společnosti v roce 2006 je hlavní tváří společnosti, kterou se snaží směřovat do využívání nejmodernějších technologií a silného výzkumu. KINALI je dnes klíčovým hráčem na poli průmyslové automatizace, optické kontroly kvality a stavby pokročilých robotických systémů. KINALI je globálním kompetenčním centrem v oblasti Průmyslu 4.0, související služby tvoří zásadní exportní artikl společnosti.